FI stiller Osloliste

Feministisk Initiativ stiller til stortingsvalg!

Vi har skrevet feministhistorie! Feministisk initiativ Oslo og Feministisk initiativ Bergen-Hordaland har nominert sine flotte feministkandidater til listene til stortingsvalget!

Feministisk initiativ stiller til Stortingsvalget 2017. I både Bergen og Oslo stilles det lister og partiet har brukt de siste ukene på å samle de 500 underskriftene fra hvert fylke som kreves for å stille.

– Responsen blant folk har vært overveldende positiv. Det er klart at det er et stort behov for et feministisk parti, som konsekvent prioriterer kvinnesak, antirasisme og antidiskriminering, sier Cathrine Linn Kristiansen, partiets stortingskandidat i Oslo.

– Feministisk initiativ trengs på Stortinget for å ikke bare snakke om kvinners rettssikkerhet, men for å gjøre noe med det. Vi vil for eksempel sette ned en havarikommisjon for partnerdrap, innføre en samtykkebasert voldtektslovgivning, en egen hevnpornolov, og bygge ut krisesentertilbudet for kvinner i aktiv rus.

– Feministisk initiativ trengs også på Stortinget fordi vi er konsekvent mot krig. Norge har kanskje Nobels fredspris, men vi har ikke et eneste fredsparti på Stortinget. Vi vil prioritere ressurser på menneskelig sikkerhet framfor militær utbygging, sier Sunniva Schultze-Florey, stortingskandidat fra Hordaland.

Feministisk initiativ ble stiftet våren 2015, og stilte til kommune- og fylkestingsvalget samme høst. Begge stortingskandidatene var også da toppkandidater og havnet begge på listene over mest populære politikere, den såkalte slengertoppen.

– Vi fikk god respons på vår politikk for to år siden, og feminismen er bare blitt mer aktuell og nødvendig etter dette, sier Cathrine Linn og viser til de store demonstrasjonene for rettsikkerhet for kvinner det siste året.

– Feminismen er grenseløs og solidarisk. Siden sist har vi sett flere store internasjonale demonstrasjoner for kvinners rettigheter som Women’s March i januar og 8. mars som i flere land ble markert med kvinnestreik, sier Sunniva.

Pssst! Vi samler fremdeles underskrifter slik at Feministisk initiativ kan bli registrert i Partiregisteret. Dette vil gi oss enerett til å bruke navnet Feministisk initiativ, i tillegg til at vi vil kunne få utbetalt økonomisk støtte fra det offentlige.

Vi trenger 5000 underskrifter fra personer med stemmerett til stortingsvalg før 1.august. Ta en runde på arbeidsplassen din, studiegruppen din eller i venninnegjengen!

Skriv ut partiregisterlisten