Kvinnehistorisk natt

Hvor er kvinnene i bybildet? Statuer og gatenavn mangler!

Kvinner utgjør halvparten av verdens befolking. Vi er halvparten av historien. Hvorfor er det da forholdet mellom gater oppkalt etter menn og gater oppkalt etter kvinner 1:7? Kvinner må synes i bybildet like mye som menn, og når myndighetene ikke vil sørge for det, må vi feminister gjøre det selv. I Kvinnehistorisk natt gjenoppretter vi kjønnsbalansen i byen og hyller våre kvinnelige helter i offentlighet. Ved å henge opp egenproduserte gateskilt med navnene til historiske kvinner viser vi hvordan gatebildet burde se ut. Vanligvis må man være død for å få en park eller gate oppkalt etter seg. Men vi i FI bryr oss ikke om den regelen. Vi hyller våre kvinnelige helter uansett om de er nålevende eller ikke. Kvinnehistorisk natt er et fast årlig arrangement og finner sted flere steder i verden. Her kan du se noen bilder fra årets arrangement i Oslo.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]